Rybí tuk ze sladkovodních ryb
Související produkty
Detailní popis produktu
- Velmi kvalitní rybí tuk ze sladkovodních druhů ryb - převážně kaprovitých a sumcovitých. Lisovaný při nízké teplotě. V chladu pod 15 °C začíná pozvolna tuhnout. Český výrobek.
- Charakteristika: Speciální výrobek pocházející z produktů českých zpracoven ryb, který je ojedinělý na trhu s krmnými surovinami pro psy. Jedná se o čistý rybí tuk ( tuk v mírném chladu tuhne, olej ne ), bez příměsí jiných živočišných tuků, vznikající při zpracovávání zbytků sladkovodních druhů ryb na rybí moučku. Vyrábí se lisováním z čerstvých, rozmělněných tkání ryb při teplotě cca 80 °C, takže si vylisovaný tuk zachovává své přirozené pachové i chuťové vlastnosti.
Rybí tuk ze sladkovodních ryb, který nabízíme, není rafinovaný. Jde tedy o neupravenou, přírozenou surovinu ve své původní podobě. Tuk má světle krémovou barvu a jemný pach po rybím vývaru - není cítit typickou rybinou, jako je tomu u mořských produktů.
Při teplotách pod 15 °C začíná tento tuk pozvolna tuhnout, při trvalejší teplotě pod 10 °C ztuhne na konzistenci podobnou měkčímu sádlu. Je to způsobeno obsahem jemných částeček z tkání z ryb a také podílem nasycených mastných kyselin, které jsou ale přirozeným a velmi dobře stravitelným zdrojem energie pro psa.
- Použití: Tento speciální rybí tuk je kvalitním a hlavně chutným energetickým doplňkem pro psy. Vyhovuje mnohdy i psům, kteří nemají rybí tuk pocházející z mořských ryb rádi. Ideální je pro polévání suchých granulí, nebo i masa a příloh.
Pokud vám v chladném období tuk ztuhne, vložte lahev do vody o teplotě cca 40 °C a nechte jej roztát. Nespěcháte-li, nebo máte větší balení - kanystry, stačí jej nechat v pokojové teplotě ( nad 20 °C) až do doby zkapalnění celého obsahu.
Doporučené dávkování:
30 – 50 ml / kg krmiva - na maso, nebo granule s obsahem tuku nad 15 %.
60 – 90 ml / kg krmiva - do příloh k masu, nebo na granule s obsahem tuku do 15 %. Čím méně tuku je v krmivu tím více přidejte tohoto tuku, v rámci doporučeného rozmezí.
- Skladování a spotřeba: Rybí tuk ze sladkovodních ryb skladujte v šeru až temnu, bez přímého osvitu sluncem, dlouhodobě při teplotě nejlépe do 8 °C, krátkodobě do cca 30 dnů do 18 °C.
Spotřebujte ideálně do 60 dnů od nákupu při správném skladování. Pro dlouhé skladování je lepší tuk zamrazit.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.